Med ”Lex Vellinge” ska alla kommuner tvingas ta emot flyktingar

http://www.dn.se/opinion/debatt/med-lex-vellinge-ska-alla-kommuner-ta-emot-flyktingar-1.1048125

Annonser

24 Responses to Med ”Lex Vellinge” ska alla kommuner tvingas ta emot flyktingar

 1. jamesbonde skriver:

  Konstigt. Överallt läser man om hur mycket Sverige berikas av invandringen. Rena lottovinsterna. Men på kommunal nivå verkar det rent av som om det resulterat i en kostnad istället.

 2. Sveas rika skriver:

  Stämmer det James bonde?
  Måna säger ju att varje satsad krona ger 2 tillbaks. 😉
  \Svea

 3. Nalle skriver:

  (Den här siten var ett utmärkt initiativ. Här följer min kommentar, som DN censurerade.)

  Jättebra förslag, men BÖRJA FÖR GUDS SKULL PÅ SÖDERMALM så att våra politiker och journalister kan få lite egen praktisk erfarenhet av den härliga mångfaldens underbara välsignelser. Då blir det garanterat slut på eländet inom 18 månader.

 4. LP skriver:

  Jag vill börja med att önska lycka till med denna blogg! Jag läste om den på Fria Nyheter och har gjort en liten push på bloggen Every Kinda People där jag är medskribent, se:

  http://everykindapeople.blogspot.com/2010/02/tidningskommentarerse.html

  Kommentera gärna om jag fått allt rätt. Skrev i all hast.

  Nu till tidningsartikeln som denna artikel handlar om. ”Problemet” med att kommunerna får bestämma själva i den aktuella frågan, är samma som skulle uppstå om vi hade en folkomröstning i frågan; många skulle rösta NEJ till den vansinnesinvandringspolitik som bedrivs nu!

  Kommunernas rätt att bestämma själv ger dem möjlighet och tvingar dem att avspegla det individuella motstånd som finns hos många svenskar då det gäller vansinnesinvandring.

  Så egentligen är det inte de kommuner som säger nej som är konstiga, snarare är det så att regeringen beter sig på ett sätt som inte stämmer överens med vad majoriteten av svenskarna tycker är rimligt då det gäller invandringsfrågan. Och då skall vi inte tala om hur långt från verkligheten den rödgröna oppositionsröran befinner sig.

 5. Jonas b skriver:

  Lysande initiativ. Med bloggen alltså…. Gällande artikeln så återstår snart endast gated communitys…..

 6. Sossepamparnas idéer är lika svindlande som de är idiotiska. Alla som sitter i någon sorts maktposition reagerar alltid på samma sätt. När social-migrationen och flödet av insmugglade unga muslimska män ökar börjar man genast skrika efter fler platser och mer pengar till dessa migranters försörjning. Ingen, bokstavligen ingen, stannar upp och funderar ens en sekund på att vi faktiskt kan säga nej till alla dessa migranter. Vi måste inte ta in en enda av dem. Vi måste inte försörja en enda. Vi har alla möjligheter att säga nej tack, härbärget är fullt, varsågod och återvänd till ert första asylland. Men vi har oss själva att skylla, det var vi som röstade på dessa politiker som nu kämpar så hårt för att ruinera vårt land.

  • Fundersam skriver:

   DEN KOMMUNALA SJÄLVSTYRELSEN

   Enligt grundlagen skall den ene medborgaren inte missgynnas av kommunen med gynnande av den andre, eftersom det skulle betyda att hans egna skattepengar användes emot honom. I konsekvensens namn betyder det egentligen också att mina skattepengar inte skall skickas till andra i form av olika bidrag med undantag för livsuppehållande bidrag, förr kallat fattigvård.

   Grundlagen säger också att staten skall respektera kommunernas självstyre. De skall själva besluta om skatteuttaget. Och då rimligen också besluta om vad som skall betalas utanför de egna invånarnas behov.

   Det måste anses som grundlagsbrott om staten skulle tvinga kommunerna att ta emot kostnadskrävande kontingenter av ”ensamkommande” asylsökande barn.

   Fast socialdemokraterna gjorde grundlagen meningslös i omarbetningen 1974. Alliansen vågar inte utmana dem med krav på en oberoende författningsdomstol i den omarbetning som nu är på gång. . .

 7. unclebobswe skriver:

  Ta en titt på en typisk flyktingförläggning på Malta.

  Det har inte rapporterats i Svensk media att de har det ganska mysigt där. Tvärtom har man valt att visa de sämsta exemplen som är provisoriska övernattningar i väntan på att de skall placeras på ett boende.


  Bilden är tagen i november förra året

  Klimatet på Malta: ”Anledningen till att de flesta åker på semester till Malta är faktiskt för öns väder. Somrarna kantas av dagar med sol och värme. Det är behagligt varmt även under högsommaren tack vare att havet dämpar värmen något. Temperaturen under högsommaren håller sig runt 30 grader. Under september månad är det fortfarande ganska trevligt väder sol och värme men det brukar dock uppstå en del regn och åskskurar. Även under november månad är det behagligt väder med temperaturer runt 20 grader på dagarna. [dagstemperatur i december på 17 grader i genomsnitt]. Redan i februari börjar dock det solsäkra klimatet göra sig påmint.”

  Batikhäxornas gråtvalser förpassas härmed till soptunnan.

  UncleBob

 8. xmaverickx skriver:

  Stackarna vilken misär de lever i.
  Inga svenska flickor inom synhåll.
  Så i väntan på att få komma tillbaka hit,får de praktisera sodomi istället.
  Varför inte skicka dit svenskorna som vill bli berikade av dem,istället för att låta dem komma hit.

 9. Bosse skriver:

  Är det inte konstigt att de av sossepolitrukerna som alltid har de flesta svenskhatiska påhitten eller de värsta samhällsförstörande idéerna, är folk som härstammar från annat land.
  Oftast har dessa sagt sig vara nödställda människor när de tagits emot här och getts möjligheten att skapa sig en bra framtid samt en strålande karriär i vårt samhälle.
  Vi har bekostat detta och kanske fått försaka annat som kanske var mycket viktigare.
  Otack och diktaturfasoner är allt vi får tillbaka av dessa gangsters.

 10. ett tips skriver:

  varför inte döpa om bloggen till rasistiskatidningskommentarer.se

  …verkar ju vara målet

  • Blir lite långt, tycker du inte det?

  • jamesbonde skriver:

   Nästan alla kommentarer kritiserar den förda INVANDRINGSPOLITIKEN – inte invandrarna i sig.
   Synpunkter på att våra folkvalda idag ger i princip hela världen förtur till jobb, bostäder och bidrag framför den egna befolkningen kan aldrig kallas främlingsfientligt.

  • Fyrtiofyran skriver:

   Att du inte kan skilja på invandrare och invandringspolitik skall du inte ställa andra till svars för.

  • Bosse skriver:

   Ett tips till ”ett tips”: Varför inte starta en egen blogg med ditt föreslagna namn, så att dina egna inlägg hamnar under en passande rubrik.

  • xmaverickx skriver:

   Ni som använder tillmälen som främlingsfientliga och rasistiska,om oss som kritiserar massinvandringen,ni gör det för att ni saknar argument,och endast vill lägga locket på.
   Och för att ni tillhör en elit,typ sossarna som ser till att tjäna på den,tex Jan Emanuel Johansson.
   Och de flesta av er har inga erfarenheter av att ha invandrare till grannar.
   Men ju fler de blir,desto färre blir frizonerna,och ni kommer alla att få känna av berikningen förr eller senare,det är säkert som amen i kyrkan.

 11. Robin_Shadowes skriver:

  Dom får väl öppna en djurpark i närheten av hotellet med getter,får, åsnor och kameler så dom staahaackars skäggbarnen har något att förlusta sig med i brist på svenne-horor.

 12. nuvetvi skriver:

  Undrar om Chile har tvingande regler för mottagning av flyktingar från islamska länder?
  Byggs det moskeer där och går kvinnor i burka?
  Stäms man till DO om man inte vill ha muslimska seder och vanor?
  Eller Peru? Eller Venezuela?

 13. nuvetvi skriver:

  Tvingande regler för svenska flickor att gifta sig med en muslim eller afrikan?
  Det passar väl socialdemokratalliansen och
  deras kusiner moderatalliansen.

  • Robin_Shadowes skriver:

   Precis enligt muslimska regler får svenska flikka inte bestämma själv. Staten utser lämplig musse åt henne. Vägrar hon så blir hon stenad.

 14. Katinka Glahd skriver:

  Nu skall man tvinga kommunerna att ta emot dessa skäggbarn och även andra”flyktingar”.
  Att inte kunna ställa upp med bostad är inget skäl för att neka detta.
  Då fnns det bara en sak som återstår. att antingen tvinga in dessa snyltare i våra hem eller tvinga ut oss i skogen,till en tynande tillvaro.alla Ni som sitter i större bostäder,än vad Ni egentligen behöver,se upp! se om Ert boende i god tid!
  Folkförräderiet är snart fullbordat!!!

 15. nuvetvi skriver:

  Tjänstemän på kommunen kollar antal boende per kvadratmeter och kontaktar sedan.
  Förnedrande. Fattar inte att folk röstar på dom?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: