Holland väntar på Geert Wilders

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/holland-vantar-pa-geert-wilders_4344717.svd

Annonser

8 Responses to Holland väntar på Geert Wilders

 1. Cavatus skriver:

  Locket av i debatten?
  Ska denna ledare bli en vattendelare vad gäller det lock som finns i den svenska debatten om migrationspolitiken? Locket finns, även om det förnekas. Ett bevis är när två journalister diskuterar frågan och råkar försäga sig om att locket de facto existerar. Häpp! Denna försägning påvisas här: aktualia.wordpress.com/2010/02/25/locket-fortsatt-pa/

  Denna ledare kanske är ett första steg att kalla saker vid sitt rätta namn.

 2. svansken skriver:

  Citat från: aktualia.wordpress.com/2010/02/25/locket-fortsatt-pa/

  Programledaren Anders Holmberg frågar då Sundström: ”finns någon poäng att lyfta takhöjden lite, dvs. tillåta en friare debatt än vad som i praktiken är tillåtet här”.
  Sundström svarar: ”Jag ser en fara i att man får det typen av retorik, att det blir detsamma som att lyfta på locket” och menar att stödet för DF bara ökade när folk öppet får diskutera dessa frågor. ”Jag tror inte riktigt på den här förmågan att lufta bort ett hat, jag tror att det finns risk att man syresätter det snarare”.

  Bra – nu fick vi bekräftad att ”locket” existerar!!
  -och att Sundström uppenbart har en mycket ODEMOKRATISK hållning!
  Demokrati gå väl ut på, at man prater (lufter sina meningar) med varandra för att hitta en lösning på problemerna – och INTE lägga ”lock” på.

 3. Cavatus skriver:

  Instämmer med svansken ovan, och det var just det jag ville bevisa genom att göra just det blogginlägget. De som mest högljutt påstår sig företräda demokratin är ofta dess värsta motståndare. För dem är det bara demokrati om man hyser samma ståndpunkt som dem. Lena Sundström är ett exempel på denna skendemokratiska hållning.

  Det är inte lätt att föra en konstruktiv debatt i SvD:s kommentarsfält, särskilt om man blir påhoppad och vill ifrågasätta detta och ens genmäle blir raderat! Ska påhopp alltså få stå oemotsagda? Det verkar SvD:s censur tycka! Snart är det dags att börja bojkotta tidningarnas kommentarsfält. De kan få stå där som en relik från den tiden man fick tycka saker fritt. Det verkar som om censurföretaget i Varberg betalar sina anställda per raderat inlägg. Nu verkar de behöva mycket pengar. Censuren går för högtryck trots att alla kommentarsregler följs.

  Blev påhoppad av ngn som kallar sig ”Svensken” i kommentarsfältet till rubrikens artikel:

  ”SD ogillar invandringspolitiken. Helt ok. Men egentligen snackar de bara skit om vissa grupper å enskilda. Som är onda därför att de är utlänningar. Samma gör Anders och Cavatus. Ingen tidning kan inte tillåta sånt. Invandringspolitiken måste få diskuteras. Men de som är mest angelägna om att diskutera just denna fråga, talar ju i sak bara illa om vissa grupper och enskilda. Särskilt på sanningssajter som Politiskt Inkorrekt och Fria Nyheter. Koncentrera er på invandringspolitiken. Inte enskilda.”

  Jag undrade om Svensken kunde ge exempel på att jag hade uttalat mig negativt om utlänningar. Eftersom mitt ifrågasättande av påhoppet censurerade står alltås Svenskens uttalande helt oemotsagt. Detta är oerhört skrämmande.

  Tidningarnas censur bör tas upp till allmän debatt. Ska de verkligen få presstöd för en sådan verksamhet?

 4. Bengt Mintan skriver:

  För inte länge sedan sades högljutt till svenskar att man skall acceptera seder o bruk = idelogi, dit man kommer varför gäller inte det andra människor som kommer till oss. ”Mångkulturellt” up yours!!!!!!
  I Sverige är vi svenskar med våra seder och bruk, end of discassion.

 5. Bengt Mintan skriver:

  Titta vad som händer i Frankrike och nu Holland ett hälsotecken. Alla religioner (om vi nu skall ha några, bara krig och elände) skall röja upp i sina egna led, världen måste bli god. Glöm inte 11 sept.

 6. I’m amazed, I must say. Rarely do I encounter a blog that’s
  both educative and amusing, and without a doubt, you’ve hit the nail on the head. The problem is something that too few men and women are speaking intelligently about. I’m
  very happy I stumbled across this in my hunt
  for something regarding this.

 7. Amazing! This blog looks exactly like my old one!

  It’s on a totally different topic but it has pretty much the same page layout and design. Great choice of colors!

 8. Clint skriver:

  Hello Dear, are you actually visiting this site regularly, if so afterward you will without
  doubt get good knowledge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: